haarverbeelding

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

Over de stichting

Het doel van de stichting is het ondersteunen van vrouwen in het uiten van in hun artistieke creativiteit in de vorm van het geschreven woord middels poëzie en proza.

In deze doelstelling zitten twee aspecten die de stichting onderscheidt van het vele wat er in deze wereld al gebeurd op dit vlak.

De emancipatie van de vrouw blijft een voortdurende aandacht vragen. Het streven naar gelijkgerechtigdheid, zelfstandigheid, eerlijkere maatschappelijke verhoudingen is helaas nog steeds als niet vanzelfsprekend. Vrouwen zijn veelal goed opgeleid, doen het zelfs beter dan mannen in veel functies, ze zijn ambitieus, toch is de vrouw aan de top nog steeds in de minderheid. Ze geeft minder vaak leiding, is maar af en toe partner in een bedrijf en blijft achter in salaris.

Maar ook op het vlak van de kunst zie je dat de aandacht meer uitgaat naar wat mannen presteren. Stichting ‘HaarVerbeelding wil de weg naar naamsbekendheid van vrouwelijke auteurs bevorderen. Het gaat over de vrouw, over proza en over poëzie, een bijzondere vorm van het woord. Daarnaast willen we kunstenaressen stimuleren deze woorden met andere kunstvormen te verbeelden.

Het tweede aspect uit de doelstelling richt zich op poëzie, een bijzondere vorm van het geschreven woord. Het mooie van dit type van communicatie is dat juist door middel van emotie kennis wordt uitgedragen. Poëzie is een vorm van communicatie die  bij uitstek in staat is om met prachtige woorden het gevoel van de mens te uiten.

En daarmee is eigenlijk alles van de stichting verklaard. De combinatie van proza, poëzie en vrouw zal zeker bijdragen aan een kwaliteitsverbetering van onze  maatschappij. Het zal de leefbaarheid veraangenamen.


De stichting wil middels het uitgeven van (verzamel)bundels en een daarbij behorende expositie aandacht vragen voor kunst in woord en beeld door vrouwen.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu